27 oktober - Stamboomcafé: Hoe heette Christiaan?

Het Stamboomcafé van dinsdag 27 oktober staat in het teken van het thema 'Tussen Droom en Daad' van de Maand van de Geschiedenis. Annemieke van der Vegt vertelt over haar onderzoek naar haar Afrikaanse voorvader Christiaan van der Vegt. Het is haar droom om ooit te weten te komen wat Christiaans oorspronkelijke naam was. Hoe noemde zijn moeder hem?
 

Lezing

Bij toeval ontdekte Annemieke van der Vegt dat ze rechtstreeks afstamt van een Afrikaan die halverwege de achttiende eeuw als jongetje werd meegenomen naar Nederland. Die ontdekking vormde de aanzet tot een spannende speurtocht naar zijn leven aan het achttiende-eeuwse stadhouderlijk hof in Den Haag. Tijdens het Stamboomcafé vertelt Van der Vegt over haar onderzoek naar Christiaan van der Vegt.

Een interview met Annemiek van der Vegt over haar onderzoek was tevens coverstory van de nieuwe Gen Magazine (2015 3).

Na de lezing is er volop gelegenheid tot het uitwisselen van informatie.

Locatie

Beresteynzaal
CBG | Centrum voor familiegeschiedenis
Prins Willem Alexanderhof 22
2592 BE Den Haag
(Het CBG is gevestigd in het gebouw van het Nationaal Archief, gelegen naast het station Den Haag Centraal, uitgang perron 12)

Datum en tijd

Dinsdag 27 oktober 2015, 16.00-18.00 uur

Aanmelden en kosten

Toegang en eerste drankje zijn gratis.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar stamboomcafe@cbg.nl o.v.v. café oktober.

Het volgende Stamboomcafé vindt plaats op dinsdag 24 november 2015. Henk Werk vertelt dan over de totstandkoming van zijn boek 'Groninger kermis, Werken op reis met gebakkramen 1850-1961'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten