Vanaf 9 sept. - Cursus Aldfaer, serie 7

Het CBG biedt vanaf september 2014 weer een cursus voor het gebruik van het programma Aldfaer. In drie cursusdagen worden verschillende aspecten van het gratis stamboomprogramma Aldfaer behandeld. (U kunt het programma hier downloaden.) De verschillende cursusdagen kunt  u ook afzonderlijk volgen. Tijdens de cursusdagen worden steeds ’s morgens enkele functies van het programma gepresenteerd. ’s Middags wordt dan onder begeleiding van de docent geoefend met de besproken onderwerpen op een PC van het CBG. In beperkte mate is er dan ook ruimte om vragen over uw eigen database (op uw eigen laptop) aan de docent te stellen.

In de eerste bijeenkomst maakt u kennis met het programma en de basismogelijkheden voor het invoeren, het raadplegen en wijzigen van gegevens, en het genereren van eenvoudige rapporten.
De tweede bijeenkomst besteedt aandacht aan het navigeren in de database, de personenlijst, het zoeken van gegevens binnen de database, de controle en het onderhoud van gegevens en het beheer van bestanden.
In de derde bijeenkomst komen aan de orde het toevoegen van foto’s en documenten, het maken van groepen, het tonen van verwantschappen tussen personen in de database, het gebruik van bonusrapporten en het importeren en exporteren van Gedcombestanden. Docent van de drie bijeenkomsten is Jaap Medema.

De cursus wordt gegeven op dinsdagen bij het CBG in Den Haag. Cursusdagen zijn afzonderlijk bij te wonen. Opgeven uiterlijk 2 weken voor de verschillende cursusdagen via e-mail: cursus@cbg.nl

Data:
  • dag 1 op 9 september 2014  
  • dag 2 op 7 oktober 2014  
  • dag 3 op 11 november 2014  
Tijden: 10.00 – 16.00 uur.
Aantal deelnemers: Maximaal 10 personen.
Kosten: € 70,00 per cursusdag. Kosten te voldoen na ontvangst van een factuur. Kosten zijn inclusief koffie en thee, exclusief lunch. 
Aanmelding:  Gelieve bij aanmelding duidelijk uw adresgegevens voor facturering te vermelden. Uw aanmelding is pas definitief wanneer het factuurbedrag is voldaan. 
(Bij afmelding binnen drie weken vóór de cursusdag wordt 50% in rekening gebracht, bij afmelding binnen één week 100%.)

2 opmerkingen:

  1. wordt het geen tijd om deze aankondiging te verwijderen? of liever: te vervangen door een met een datum die in de toekomst ligt in plaats van in het verleden?

    BeantwoordenVerwijderen