Vanaf 14 jan. - Cursus Aldfaer, serie 6

Het CBG biedt vanaf januari 2014 weer een cursus voor het gebruik van het programma Aldfaer. In drie cursusdagen worden verschillende aspecten van Aldfaer behandeld. De verschillende cursusdagen kunt  u ook afzonderlijk volgen. Tijdens de cursusdagen worden steeds ’s morgens enkele functies van het programma gepresenteerd. ’s Middags wordt dan onder begeleiding van de docent geoefend met de besproken onderwerpen op een PC van het CBG. In beperkte mate is er dan ook ruimte om vragen over uw eigen database (op uw eigen laptop) aan de docent te stellen.

In de eerste bijeenkomst maakt u kennis met het programma en de basismogelijkheden voor het invoeren, het raadplegen en wijzigen van gegevens, en het genereren van eenvoudige rapporten.
De tweede bijeenkomst besteedt aandacht aan het navigeren in de database, de personenlijst, het zoeken van gegevens binnen de database, de controle en het onderhoud van gegevens en het beheer van bestanden.
In de derde bijeenkomst komen aan de orde het toevoegen van foto’s en documenten, het maken van groepen, het tonen van verwantschappen tussen personen in de database, het gebruik van bonusrapporten en het importeren en exporteren van Gedcombestanden. Docent van de drie bijeenkomsten is Jaap Medema.

De cursus wordt gegeven op dinsdagen bij het CBG in Den Haag. Cursusdagen zijn afzonderlijk bij te wonen. Opgeven uiterlijk 2 weken voor de verschillende cursusdagen via e-mail: cursus@cbg.nl

Data:
 • dag 1 op 14 januari 2014  Is geweest.
 • dag 2 op 11 februari 2014  Nog 1 plaats.
 • dag 3 op 18 maart 2014  Volgeboekt.
Tijden: 10.00 – 16.00 uur.
Aantal deelnemers: Maximaal 10 personen.
Kosten: € 70,00 per cursusdag. Kosten te voldoen na ontvangst van een factuur. Kosten zijn inclusief koffie en thee, exclusief lunch.

6 opmerkingen:

 1. Wanneer cursus in Antwerpen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. waarom Antwerpen, mag ook Brugge zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. of mag het ook Brussel zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uit de hiervoor geplaatste opmerkingen blijkt dat een opleiding in Vlaanderen meer dan welkom is. Voor wanneer ? De plaats lijkt mij minder erg we zullen ons wel verplaatsen indien nodig.

  BeantwoordenVerwijderen