27 mei - Workshop Indische en Molukse bronnen


VOLGEBOEKT ! - Van 22 mei t/m 2 juni 2013 (Hemelvaart t/m 2e Pinksterdag) vindt de 55e editie van de Tong Tong Fair plaats, het grootste Indische (Euraziatische) evenement ter wereld. In deze Indische stad op het Malieveld draait alles om de cross-over van Oost en West. De Tong Tong Fair wordt al al sinds 1959 georganiseerd, eerder onder de namen Pasar Malam Tong-Tong en Pasar Malam Besar.

In het kader van de Tong Tong Fair organiseert het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) op maandag 27 mei een workshop waarin de Indische en Molukse familiegeschiedenis centraal staat. Deze workshop is voor iedereen toegankelijk, maar het is wel verstandig om u van tevoren aan te melden. U kunt zich hier aanmelden.


Programma:

Titel:    Workshop Indische en Molukse 
          bronnen bij het CBG
Spreker:  Maarten van Bourgondiën
Datum:    Maandag 27 mei
Tijd:     10:30-11:45 uur
Plaats:   CBG, Den Haag (naast Centraal Station)
Kosten:   5 euro (ter plekke contant te betalen)


De één wordt gestimuleerd door de televisieserie Verborgen Verleden, de ander door een toevallige vondst van oude familiefoto’s, maar vroeg of laat wil iedereen wel wat meer weten over zijn of haar voorouders. Het Centraal Bureau voor Genealogie kan daar bij helpen. Behalve algemene op Nederland gerichte verzamelingen, heeft het CBG ook een grote collectie bronnen en publicaties die informatie bevatten over Nederlands-Indië en de Molukken. Tijdens deze workshop krijgt u een rondleiding op de studiezaal en door het depot, waarbij u kennis kunt maken met de Indische en Molukse bronnen bij het CBG (waaronder gegevens van de burgerlijke stand van Nederlands-Indië en stamboeken van KNIL-militairen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten