Vanaf 10 sept. - Cursus Aldfaer, serie 5

Het CBG biedt vanaf september weer een cursus voor het gebruik van het programma Aldfaer. In vier cursusdagen worden verschillende aspecten van Aldfaer behandeld. De verschillende cursusdagen kunt  u ook afzonderlijk volgen. Tijdens de cursusdagen worden steeds ’s morgens enkele functies van het programma gepresenteerd. ’s Middags wordt dan onder begeleiding van de docent geoefend met de besproken onderwerpen op een PC van het CBG. In beperkte mate is er dan ook ruimte om vragen over uw eigen database (op uw eigen laptop) aan de docent te stellen.

In de eerste bijeenkomst maakt u kennis met het programma en de basismogelijkheden voor het invoeren, het raadplegen en wijzigen van gegevens, en het genereren van eenvoudige rapporten.
De tweede bijeenkomst besteedt aandacht aan het navigeren in de database, de personenlijst, het zoeken van gegevens binnen de database, de controle en het onderhoud van gegevens en het beheer van bestanden.
In de derde bijeenkomst komen aan de orde het toevoegen van foto’s en documenten, het maken van groepen, het tonen van verwantschappen tussen personen in de database, het gebruik van bonusrapporten en het importeren en exporteren van Gedcombestanden. Docent van de eerste 3 bijeenkomsten is Jaap Medema.
In de vierde bijeenkomst  is gewijd aan "publiceren op papier en internet" (is reeds volgeboekt). Hoe realiseer je mooie overzichten op papier of voor een website. De deelnemers worden hierbij intensief begeleid door twee docenten i.p.v. één: Jaap Medema en Martine Zoeteman-van Pelt.

De cursus wordt gegeven op dinsdagen bij het CBG in Den Haag. Cursusdagen zijn afzonderlijk bij te wonen. Opgeven uiterlijk 2 weken voor de verschillende cursusdagen via e-mail: cursus@cbg.nl

Data:
 • dag 1 op 10 september 2013  Nog plaatsen beschikbaar.
 • dag 2 op 8 oktober 2013  Nog plaatsen beschikbaar.
 • dag 3 op 12 november 2013  Nog plaatsen beschikbaar.
 • dag 4 op 10 december 2013 Volgeboekt !! (zie toelichting inhoud & benodigdheden)
Tijden: 10.00 – 16.00 uur.
Aantal deelnemers: Dag 1 t/m 3 maximaal 10 personen, dag 4 maximaal 7 personen.
Kosten: Dag 1 t/m 3 € 65,00 per cursusdag, dag 4 € 80,00
Kosten te voldoen na ontvangst van een factuur. Kosten zijn inclusief koffie en thee, exclusief lunch.

1 opmerking:

 1. Volgens kenners, is Aldfaer ter ziele, dan wel houd op te bestaan.....
  groet,
  Jan

  BeantwoordenVerwijderen