Vanaf 12 feb. 2013: Cursus Boekmaken

Veel genealogen willen hun onderzoeksresultaten in boekvorm presenteren. In de praktijk blijkt echter dat het niet eenvoudig is om bij een kleine oplage voor een betaalbaar bedrag een fraai vormgegeven boek te maken. Daarom komt het CBG in 2013 met iets nieuws: in zes maandelijkse bijeenkomsten wordt deskundige begeleiding geboden bij het maken van een boek. Tijdens deze bijeenkomsten zal uitgebreid aandacht worden besteed aan zaken als typografie, illustraties (waarbij tevens gebruik wordt gemaakt van photoshop), genealogische computerprogramma’s, de toepassing van schema’s, indexen, vormgeving enzovoort. 

Cursusleider is Jan Tolboom, die jarenlange onderwijservaring heeft. Als 14 jarige was hij al genealogisch onderzoeker. Twintig jaar geleden begon hij met het in eigen beheer maken en uitgeven van genealogische én andere boeken. Aanvankelijk voor zichzelf, maar al snel ook voor, en samen met, anderen.
 
De Cursus Boekmaken bestaat uit zes bijeenkomsten, op dinsdagen van 11.00 tot 13.00 uur.  Er is plaats voor 10 personen. (Minimaal benodigde aantal deelnemers is 8.) De kosten voor deelname bedragen € 360,-  
  • De data zijn: 12 februari, 12 maart, 9 april, 14 mei, 11 juni en 10 september. 
Door de spreiding van de bijeenkomsten over acht maanden heeft u ruim de tijd om aan het einde een kant en klaar product te hebben. Nadere informatie en aanmelden via cursus@cbg.nl


(Inschrijving sluit op 1 februari. Bij afmelding ná 1 februari wordt 50% in rekening gebracht, bij afmelding ná 7 februari 100%.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten