Vanaf 17 sept. - Cursus Aldfaer, serie 3

Het CBG biedt ook dit najaar weer een cursus voor het gebruik van het programma Aldfaer. In vier cursusdagen behandelt docet Jaap Medema verschillende aspecten van Aldfaer. De verschillende cursusdagen kunt  u ook afzonderlijk volgen. Tijdens de cursusdagen worden steeds ’s morgens enkele functies van het programma gepresenteerd. ’s Middags wordt dan onder begeleiding van de docent geoefend met de besproken onderwerpen op een PC van het CBG. In beperkte mate is er dan ook ruimte om vragen over uw eigen database (op uw eigen laptop) aan de docent te stellen.

In de eerste bijeenkomst maakt u kennis met het programma en de basismogelijkheden voor het invoeren, het raadplegen en wijzigen van gegevens, en het genereren van eenvoudige rapporten.
De tweede bijeenkomst besteedt aandacht aan het navigeren in de database, de personenlijst, het zoeken van gegevens binnen de database, de controle en het onderhoud van gegevens en het beheer van bestanden.
In de derde bijeenkomst komen aan de orde het toevoegen van foto’s en documenten, het maken van groepen, het tonen van verwantschappen tussen personen in de database, het gebruik van bonusrapporten en het importeren en exporteren van Gedcombestanden.
In de vierde bijeenkomst 

De cursus wordt gegeven op maandagen in de Studiezaal van het CBG in Den Haag.

Data: 
  • dag 1 op 17 september,  
  • dag 2 op 22 oktober,  
  • dag 3 op 19 november
Tijden: 10.30 – 16.00 uur.   Aantal deelnemers: maximaal 10
Kosten: € 65,00 per cursusdag (te voldoen na ontvangst van een factuur) – inclusief koffie en thee; exclusief lunch.

Aanmelden: tot uiterlijk twee weken voor de cursusdag (vol = vol) via cursus@cbg.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten