Vanaf 16 apr. - Cursus Aldfaer, serie 2

In 2012 organiseert het CBG cursussen voor het gebruik van het programma Aldfaer. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten op maandag, die u ook afzonderlijk kunt volgen.  ’s Morgens worden diverse functies van het programma gepresenteerd. ’s Middags wordt onder begeleiding van de docent geoefend met de besproken onderwerpen op een PC van het CBG. In beperkte mate is er dan ruimte om vragen over uw eigen database op uw laptop aan de docent te stellen.

In de eerste bijeenkomst maakt u kennis met het programma en de basismogelijkheden voor het invoeren, het raadplegen en wijzigen van gegevens, en het genereren van eenvoudige rapporten.
De tweede bijeenkomst besteedt aandacht aan het navigeren in de database, de personenlijst, het zoeken van gegevens binnen de database, de controle en het onderhoud van gegevens, en beheer van het bestand.
In de derde bijeenkomst komen aan de orde het toevoegen van foto’s en documenten, het maken van groepen, het tonen van verwantschappen tussen personen in de database, het gebruik van bonusrapporten en het importeren en exporteren van Gedcombestanden.

  • Data: 16 april, 21 mei en 18 juni  Volgeboekt
Tijd: 10.30 – 16.00 uur. Aantal deelnemers: maximaal 10
Kosten: € 65,00 per cursusdag (te voldoen na ontvangst van een factuur) – inclusief koffie en thee; exclusief lunch.

Aanmelden: tot uiterlijk twee weken voor de cursusdag via cursus@cbg.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten